Veckoblad 3

Hej på er!

Solen skiner och himlen är blå! Bådar gott inför helgen. Under veckan som passerat har vi bland annat:

Sv – Påbörjat vårt läsprojekt. Vi läser boken Drakskeppet av  Maj Bylock. Vi kommer att arbeta med läsprojektet varje tisdag tillsammans med Ulrika. Den här veckan har vi tittat noga på omslaget till boken och både enskilt och tillsammans funderat på vad vi tror att boken kommer att handla om. Vi har även läst första kapitlet högt tillsammans och diskuterat olika ord och händelser. Nästa vecka kommer vi att fortsätta med kapitel två.  Alla har fått ett skrivhäfte där man kommer att skriva olika reflektioner kring läsningen, kortare skrivövningar, ord osv. Ibland kommer det att bli läxa att läsa samma kapitel hemma en gång till för att ytterligare fördjupa sin lästräning. Utöver detta har vi också arbetat mer med verb oh därigenom också stavning.

Eng – Vi har repeterat grammatik från hösten genom att göra olika översättningsövningar (meningar). Vi har även arbetat med första kapitlet i The Farm som är ett längre skrivprojekt i engelskan.

So – Den här veckan har klassen fortsatt sitt arbete med medeltiden och har diskuterat kungen, kyrkan och bönderna.

No – Den här veckan har klassen genomfört presentationer av en gruppuppgift som handlat om värme, temperatur och väder. Nästa vecka kommer vi att arbeta med olika frågeställningar inom samma område.

Ma – Den här veckan har vi arbetat med negativa tal, stapeldiagram,       linjediagram och har precis börjat skriva uttryck. Nästa vecka kommer vi att arbeta med bokstäver i uttryck, algebraiska uttryck och lösningar på ekvationer.

__________________________________________________

Övrig information

Läxa eng – Den här veckan blir det läxa i engelska från fre-fre (v.3-4).

Utv.samtal – Samtalen kommer att äga rum innan sportlovet v. 9. Tider skickas ut under veckan som kommer.

//Eva