Veckoblad 4 

Hej på er!

 Så har ännu en vecka rullat mot sitt slut. Under veckan som passerat har vi bland annat:

Eng – Jobbat med substantiv i singular och plural (stavning). Prepositioner. Vi har bland annat sett ett avsnitt av Grammatikbolaget som handlar om prepositioner. Utöver det har vi påbörjat en gruppuppgift som handlar om att skriva en dialog (som i kapitel 19 i Champion, At the supermarket) där några personer ska handla mat. Minst tio meningar i dialogen, tre prepositioner och fem substantiv. Efter den uppgiften kommer vi att skriva lite mer på The Farm och då kunna använda bland annat prepositioner.

Sv – Fortsatt arbete med läsprojektet, Drakskeppet. I tisdags läste vi två kapitel och diskuterade sedan texten utifrån olika frågor. Alla skriver sina tankar och reflektioner i ett speciellt skrivhäfte. Fortsätter nästa tisdag. Utöver det har vi arbetat med substantiv även på svenskan och samtidigt övat stavning. Nästa vecka kikar vi mer på adjektiv.

So – Medeltiden. Läst, skrivit och pratat om bondgården och det svenska samhällets struktur. Fortsätter att arbeta med medeltiden nästa vecka.

No – Vi kommer att repetera och köra en diagnos som man inte behöver öva inför.

Ma – Vi kommer att arbeta med repetition och provdiagnos inför diagnos vecka 6.

__________________________________________________

Övrig information

Utvecklingssamtal – Tiderna är mailade.

Schemabrytande dag – På måndag, 29/1, är det schemabrytande dag.

Vi går mellan 8-13. Klass 4C och 4D kommer att arbeta i tre olika grupper där vi blandat klasserna. Varje grupp passerar tre olika arbetsstationer som Jon, Aron och jag ansvarar för.

Läxa – Engelska glosor fredag-fredag.

Trevlig helg!

//Eva