Veckobrev v. 3

Denna vecka:

Sv: Har jobbat med verb och bland annat gjort en vägberskrivning där vissa verb har ingått.

Eng: Arbetar med The Farm där de fått skriva längre texter.

SO: Har vi fått lära oss om hur kungen och kyrkan samarbetade under medeltiden. Vi har även lärt oss om klostren, att alla människor inte var lika mycket värda, hur människorna påverkades av att landet blev kristet och mycket annat.

NO: Denna vecka har klassen fått arbeta med presentation av en gruppuppgift på temat värme, temperatur och väder. De har bland annat fått lära sig varför pingviner klarar av extremt låga temperaturer.

Nästa vecka:

Sv: Jobbar vi vidare med verb

SO: Lär vi oss om hur det var att leva på en bondgård på medeltiden och hur det var att vara barn på medeltiden.

NO: Nästa vecka arbetar vi med frågeställningar på samma område.

Övrig information:

Utv.samtal – Samtalen kommer att äga rum innan sportlovet v. 9. Tider skickas ut under veckan som kommer.

Ha en trevlig helg!

Jon