Veckobrev v. 4

Denna vecka:
  • Har vi fått lära oss om hur man mäter värme i NO, hur det var att leva på en bondgård under medeltiden i SO.
  • Sve – arbetat med läsprojektet, Drakskeppet. Läst två kapitel och diskuterat texten. Alla skriver ner sina tankar och reflektioner i speciellt häfte. Fortsätter nästa vecka. Har även arbetat med substantiv och samtidigt övat stavning och ordförståelse. Nästa vecka mer om adjektiv.
  • Eng – Vi har arbetat med substantiv. Tittat på singular och plural (stavning). Vi har också jobbat med prepositioner och har sett en film om det, Grammatikbolaget. Eleverna har i par skrivit en dialog (vi har läst en liknande dialog i Champion) där de skriver om två personer som handlar mat. Ska ha med vissa prepositioner och vissa substantiv. När den uppgiften är klar kommer vi att skriva mer på The Farm där vi kommer att använda just den grammatiken.
Nästa vecka:
  • Har vi schemabryt på måndag så eleverna har inga vanliga lektioner. Vi kommer att blanda klassen med 4C. Vi börjar 8.00 och slutar 13.00.

Information:

• Vi kommer att ha mattetest på kapitel 4 under vecka 6.
  • Utvecklingssamtalen börjar nästa vecka för några av eleverna. Resten har under vecka 6 och 7. Information och tider för resten skickas ut i separat mail.
  • Vi har fyllt vår burk med kulor och det betyder att vi ska göra något roligt med klassen. Eleverna röstade fram att de vill ha en klassfest/disco. Vi kommer att göra detta på fredag den 9/2 efter lunch,, alltså mellan 12:00-13:50. Mer info om detta under nästa vecka.

Ha en trevlig helg!

Jon