Hej alla!

Den här veckan har vi som vanligt hunnit med mycket. Bl.a. har vi haft schemabryt där vi arbetade i blandade grupper A och B klassen. Vi tränade på att skriva texter (stafettskrivning) och fokuserade på samarbetsövningar. Vi åt även lunch i tvärgrupperna och lekte på lunchrasten. En uppskattad dag där era barn fick arbeta och lära känna elever i 4B.

Nästa vecka sätter vi igång med utvecklingssamtal, ni har fått datum/tid via mail. Ni fick gärna byta tid med varandra men då vill jag att ni hör av er så jag vet. Denna vecka har vi förberett samtalen som är elevledda.

I svenska har vi fortsatt med vårt läsprojekt, vi läser boken Ishavspirater gemensamt. Era barn får träna på att läsa högt för varandra och lyssna när jag och Ulrika läser högt. Vi svarar på olika frågor (skriftligt och muntligt) och arbetar med boken på olika sätt. Vi har arbetat med lässtrategien konstnären och ritat bilder kopplade till boken. Dessa hänger nu uppe i korridoren så eleverna kan titta på varandras bilder. Detta är ett sätt att fördjupa läsförståelsen.

Nästa vecka (torsdag) har klassen diagnos i matematik. Denna vecka har vi repeterat kapitel 4 och kommer att fortsätta med det nästa vecka.

I engelska fortsätter vi med skrivprojektet The farm där vi tränar på att skriva längre texter på engelska och ritar bilder till. Vi har även arbetat med grammatik och ordförståelse. Era barn har läxförhör på tisdag!

Jag har bifogat en länk från föräldraföreningen. Läs gärna!

Föreläsning 22 februari 2018 1 Föreläsning 22 februari 2018 1

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!

/Sigridur