Veckobrev v. 6

Information:
  • Nästa vecka fortsätter utvecklingssamtalen så det kommer att vara vikarier på vissa lektioner.
  • Mattediagnos/test på torsdag den 8 februari. Se mattefliken på bloggen för mer info.
  • Skoldagboken är något vi tappat lite men jag känner att det är ett bra hjälpmedel för att gå igenom veckan med eleverna och skulle därför önska att ni kan påminna era barn att ta med  den till skolan på måndag.
Den här veckan:

SO: Har vi arbetat med det svenska samhället under medeltiden. De har fått lära sig om de fyra grupperna adel, präster, borgare och bönder samt begreppen frälse och ofrälse. Vi har även lärt oss om riddare och korstågen.

NO: Har vi haft en diagnos om värme.

Ma: Har vi arbetat med ekvationer.

SV: Vi har repeterat adjektiv. Arbetat med häftet Fiskeresan där man får öva på substantiv, verb och adjektiv men också öva på att skriva en dikt (vi gick igenom diktskrivande i höstas) och att skriva återberättande. Utöver detta har vi också arbetat vidare med vårt läsprojekt, Drakskeppet.

Eng: Vi är färdiga med våra engelska dialoger som utspelar sig i en mataffär. Jobbar nu vidare med The Farm och fokus ligger bland annat på prepositioner.

Nästa vecka:

SO: Ska vi lära oss om digerdöden, orsaker till den och vilka konsekvenser den fick för människorna som levde på medeltiden. Vi lär oss även om städer och hur det var att leva i en stad under medeltiden.

SV: Nästa vecka fortsätter vi med Fiskeresan. Därefter går vi över till muntligt berättande.

Eng: Vi fortsätter med The Farm och övar översättning även nästa vecka.

Ma: Avslutar vi kapitel 4 och har diagnos på torsdag.

Ha en jättetrevlig helg!

/Jon